Helyzet nélkül is elvitte a három pontot Dunaújvárosból a Makó gárdája az NB III Közép csoportjának vasárnapi fordulójában.

Rengeteg hiányzóval várta a Makó elleni hazai összecsapást a komoly hullámvölgyben lévő Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután öt órától. A mieinknél ugyanis Báló, Jakab, Szepessy, Kesztyűs, Villám, valamint Tóth sem állhatott Varga Balázs rendelkezésére, s bár együttesünk ennek ellenére is a győzelmet tűzte ki maga elé, ez nem ígérkezett könnyű feladatnak a tabella negyedik helyén álló vendégekkel szemben. A találkozó első negyed órájában a fogást keresték egymáson a csapatok, nem túl sok sikerrel, így inkább a játék küzdő jellege dominált. A 16. percben azonban így is előnybe került a Makó, miután egy távoli, nem túl erős lövés messze kijött Ásványi kapusról, pont az érkező Babolek elé, aki öt méterről a kapuba vágta a játékszert (0-1). Pár perccel a gól után a vendégek kapusa tarolta le a tizenhatoson kívül Székelyt, a játékvezető valószínűleg azért nem állította ki a makói hálóőrt, mert a DPASE támadója már lesen kapta a labdát. A folytatásban két alkalommal is a leshatáron sikerült kiugrania a mieinknek, ám egyszer sem tudták gólra váltani a lehetőséget, majd a 41. percben egy szöglet után Székely fejelt öt méterről a kapu fölé, így a szünetre a vendégek vonulhattak elégedettebben. A térfélcsere után nagyobb elánnal jött ki a pályára együttesünk, ám hiába sikerült több ígéretes elfutást is összehozni a széleken, a szervezetten védekező makói gárda nem nagyon adott esélyt a befejezésekre. Idővel ráadásul egyre kiegyenlítettebbé vált a játék, így lehetőse sem nagyon akadt a mieinknek arra, hogy kiegyenlítsenek. A Makónak ez tökéletesen megfelelt, a támadásokkal egészen a véghajráig nem is igazán foglalkoztak a vendégek, s bár az utolsó percekben volt egy-egy kontrájuk, egy meg nem adott gólon kívül ők sem tudtak helyzetbe kerülni. Erre azonban nem is volt szükségük, mert a védelmük jól állt a lábán, s mivel a felíveléseket rendre elfejelték, a céljukat is elérték, s 1-0-s győzelemmel távoztak Dunaújvárosból.

Tovább tart tehát a DPASE gárdájának rossz sorozata, legutóbbi öt mérkőzéséből mindössze egyetlen pontot szerzett a csapat, s mivel a Balassagyarmat ismét nyerni tudott, így a tabella második helyét is átvette együttesünktől.

Dunaújváros – Makó FC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Babolek a 16. percben

Dunaújváros: Ásványi – Molnár (Hompót, 83.), Tölgyesi, Székely, Papp (Petró, 46.), Novák, Dorogi (Szél, 73.), Bozsoki, Balogh, Barna (Tölgyesi, 87.), Huszty. Vezetőedző: Varga Balázs.