Kétgólos, 3-1-es vereséget szenvedett a meccs utolsó fél óráját emberhátrányban játszó Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Balassagyarmat otthonában.

A tabellán éppen mögötte, a harmadik helyen álló Balassagyarmat otthonában folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután öt órától. Varga Balázs vezetőedző nem volt túl könnyű helyzetben az összecsapás előtt, ugyanis sérülése, betegségek és eltiltás miatt több játékosára sem számíthatott, így a cserepadon egy felnőtt labdarúgó mellett csak utánpótlás korú játékosok vártak az esetleges bevetésre. A cél ezzel együtt az volt, hogy a mieink kikecmeregjenek abból a hullámvölgyből, melybe az elmúlt fordulókban kerültek, s két vereség és egy döntetlen után visszatérjenek a győzelem útjára, s ha már a feljutás elúszni látszik, legalább második helyüket megtartsák a bajnoki tabellán. Ez persze nem ígérkezett sétagaloppnak a jó formában lévő házigazdák ellen, s ahogy várható volt, a vendéglátók igyekeztek is ráerőltetni akaratukat a mieinkre, ám az első félidő hajrájáig nem találták a fogást labdarúgóinkon. A nyitó felvonás utolsó perceiben sajnos kinyílt a hazai gólzsák, előbb Nagy, majd Ferkel talált Pokorni kapujába, így a szünetre 2-0-s hátránnyal vonulhatott együttesünk. A térfélcsere után nagyon hamar eldőlni látszott a meccs, mert Nagy büntetőjével háromgólosra növelte előnyét a Balassagyarmat, majd miután Báló megkapta második sárga lapját, még emberhátrányba is kerületek labdarúgóink. Akik ennek ellenére sem adták fel azért a küzdelmet, ám hiába szépített Molnár a 66. percben, a folytatást már rutinosan lehozta a házigazda, mely végül 3-1-es győzelemmel zárkózott fel egyetlen pontra a mieink mögé a bajnoki tabellán.

Balassagyarmati VSE – Dunaújváros 3-1 (1-0)

Dunaújváros: Pokorni – Huszty, Papp, Bozsoki, Molnár, Báló – Dorogi – Papp (Székely, 46.), Tölgyesi, Balogh – Jakab, Novák. Vezetőedző: Varga Balázs.