Tisztelt érdeklődő!

Dunaújvárosban évtizedes hagyományai vannak a labdarúgásnak, mind felnőtt, mind utánpótlás szinten. A hosszú évek alatt a dunaújvárosi utánpótlásból indulva, több kiváló labdarúgó került a magyar futball élvonalába, mint például a magyar válogatottságig is eljutó Salamon Miklós, Torma Gábor, Sowunmi Thomas.

A Dunaújváros PASE akadémiai utánpótlásrendszerében a legfontosabb kiválasztási szempontjaink a  mentalitás, technika és gyorsaság. Egyesületünkben tizenöt éves korig a kiemelt hangsúly a technikai képzésen van. Az idősebb korosztályoknál is folytatódik a technikai képességek fejlesztése, de itt már taktikai tudásuk bővítésével, és fizikai erejük növelésével is foglalkozva, készítik fel az edzők a gyerekeket a felnőtt labdarúgásra.

Alapvető cél
Profi, kiemelkedő szintű labdarúgók nevelése a klub felnőtt csapata számára.

Általános célok az Akadémián
o Az utánpótlás korú labdarúgók kiválasztása, beiskolázása, képzése.
o Kiemelt tehetségek gondozása.
o Egyéni képzés, önálló gyakorlás.
o Legkorszerűbb eszközökkel biztosítani a játékosok fejlődését.
o Az akadémiai játékosok minél jobb tanulmányi eredményekre valamint továbbtanulásra nevelése és ösztönzése.

Akadémiai programunk a napi másfél-két óra gyakorláson túl nagy súlyt szeretne fektetni az iskolai tanulásra, hiszen a labdarúgásban az utánpótlás játékosoknak csak kis százalékából lesz profi labdarúgó, így egy jó iskolaválasztás biztosíthatja a többségnek a boldogulását a civil életben is. Városunk középiskoláinak sokszínűsége biztosítja, hogy az egyesületünket választók közül, mindenki megtalálhatja továbbtanulási szándékának, és képességeinek megfelelő, legjobb intézményt. A középiskola befejezése után biztatni szeretnénk őket, hogy tanuljanak még tovább, és mind többen szerezzenek diplomát például a Dunaújvárosi Egyetemen.

A Széchenyi Kollégiummal történt megállapodásunk alapján, játékosaink az iskola kollégiumában kényelmes, három vagy négyágyas szobákban kaphatnak elhelyezést. A gyerekek szabadidejének eltöltését segítheti a kollégium kisméretű műfüves pályája, tornaterme illetve a mellette kialakított kondicionáló terme. Saját könyvtára, és internet-kapcsolattal ellátott számítógépes terme is van a kollégiumnak, ahol délutánonként művelődhetnek, internetezhetnek is a diákok.